• Magyar (HU)
  • Deutsch
  • English (UK)

Lakatlanborito

fooldal

Angliában tartott előadásokat a Moltopera

2015 novemberében hosszas előkészítés után a Moltopera ismét szintet lépett: Németország után az Egyesült Királyságban is megalakult testvérszervezetünk, a Moltopera UK. Az első előadásokat Ágoston László tartotta Manchesterben és a patinás durhami egyetemen. 

 anglia2

 

Manchesterben a Zsigmond Király Hungarian Cultural Club and School meghívásának tettünk eleget magyar nyelven, a manchesterben élő magyarokat célozva. Az este külön érdekessége volt, hogy dr. Rákóczi György mellett az a Ruzsics Barbara vállalta el a szereplést, aki bár öt éve él külföldön és az angliai koncertélet elismert énekese, a magyar társulat több tagjának is csoporttársa volt a budapesti Zeneakadémián.

 

anglia1

 

A következő állomáson már angolul hangzott el az előadás, Anglia egyik legjobb egyetemén, a festői szépségű környezetben épült, 17 ezer diákot számláló Durham University egyik klubtermében.

anglia3

Különösen nagy élmény volt a világ minden országából érkező, rendkívül sokszínű hallgatóság előtt megmérettetni: vajon az angliai körülmények között is ugyanolyan jól működik-e a "Lehet szeretni" programja, mint német vagy magyar földön.

anglia4

 

Mindkét előadás nagy sikerrel zárult, meg van a kölcsönös szándék a folytatásra. Ráadásul a Moltopera stábja új taggal is bővült: a Magyarországon született, de már jó ideje Angliában élő Funk Márta személyében egy rendkívül fiatal és épp ennyire tehetséges új regionális vezetővel bővült a csapat. Az ő feladata a Moltopera UK útjának egyengetése lesz a királyságban.