• Magyar (HU)
  • Deutsch
  • English (UK)

Lakatlanborito

fooldal

12 előadást játszik jövőre az Operaházban a Moltopera

 

A tavalyi évadban zajos sikert arató A lakatlan sziget mellett az új évadban ismét Moltopera-premiert láthat a közönség az Operaházban: a Szökdelés a szerájból című gyerekdarabot Novák János rendezi.

2014. november 23-án debütált a Moltopera a Magyar Állami Operaházban. A Geréb Zsófi rendezésében színre kerülő "A lakatlan sziget" című Haydn-opera egyöntetű sikert aratott nem csak a kritikusok körében (a darabról írt kritikákat megtekintheti ide kattintva!), de az Operaház vezetősége is elégedett lehetett, hiszen a továbbjátszás mellett egy új premierre is lehetőséget szavazott a Moltoperának.

 

A lakatlan sziget 2016

Kattintson a képre a nagyításért!

 

Az új darab egy jól ismert Mozart-mű, a Szöktetés a szerájból gyerekváltozata. Már a "lakatlan" is a tizenéves korosztályt célzó ifjúsági opera volt, de ez az előadás még az ennél is fiatalabb, 6-10 éves korosztályt célozza majd. A rendező a Kolibri Színház igazgatója, a Jászai Mari-díjas Novák János lesz, karmestere Tőri Csaba. A szereposztás - mint azt eddig is megszokhattuk - teljes egészében huszon-harmincon éves fiatal énekesek alkotják, akiket nem hétköznapi kihívások várnak majd a rendkívül munkás, sok esetben bravúr-szerepekben. 

A lakatlan sziget 2016

 

Kattintson a képre a nagyításért!

"A Moltopera és az Opera újabb együttműködésében Mozart Szöktetés a szerájból c. művének alsó tagozatos gyerekek számára átdolgozott változatát kínáljuk a Királyi Lépcső különleges helyszínén, ahol a szokásosnál bensőségesebb körülmények között, a nézőktől karnyújtásnyira játszanak a zenészek, közelről hallani a karmester pálcájának suhogását, és együtt lélegezhet a közönség a szinte köztük mozgó énekesekkel.

Ez a fajta „közönségközeli” előadásmód és a szokatlan játszóhelyek választása a Moltopera specialitása és védjegye már a kezdetek óta: romkocsmától kávézón át a parlamenti ülésteremig számos „operaidegen” helyen tartottak sikeres bemutatót. Mottójuk: fiataloktól – fiataloknak. Céljuk, hogy közérthető módon, az operajátszás sablonjaitól, sztereotípiáitól mentesen szólítsák meg a fiatalokat és a műfajtól még idegenkedőket.

Novák János rendező, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház igazgatójaként hatalmas tapasztalatra tett szert a legkisebbek színházra nevelésében és szórakoztatásában. Zenészként és színházvezetőként maga is mindig fontosnak tartotta a fiatalokat a komolyzenei műfajokkal is megismertetni, előadásában bábok és vetítés egészíti ki a muzsika varázsát. A Moltopera-csapat fiatal energiája és Novák János hatalmas tapasztalata egyesül a Királyi Lépcső különleges játékterében, ahová 6-10 éves már gyakorló, vagy leendő operabarátokat várunk nagy szeretettel..."

A lakatlan sziget 2016

 

Kattintson a képre a nagyításért!

 Képek: Operakalendárium 2015/16

Ha tetszett a cikk, ne feletse el megosztani!